E-lomake-tietosuojakoulutus

Kesto

0,5 päivää (12.00⁠–⁠16.00 )

Kohderyhmä

E-lomake-pääkäyttäjät ja tietohallinto.

Tavoite

Vuonna 2018 voimaan tullut tietosuojalainsäädäntö tiukensi sähköisen asioinnin järjestäjän velvoitteita. E-lomake on yksi keskeisistä järjestelmistä, kun organisaatio päivittää toimintatapansa ja prosessiohjeensa lainsäädännön mukaiseksi. Oikeuksien hallinta, käytön monitorointi ja kerättävän tiedon hallinnointi sähköisen asioinnin prosessissa täytyy määrittää ja todentaa sekä asiakkaita että viranomaisia varten. E-lomake tarjoaa teille tähän työkalut, ja me autamme toiminnan suunnittelussa.

Sisältö

Koulutuksessa käsitellään E-lomakkeen ylläpitoa laajasti käyttöliittymän, toiminallisuuksien ja prosessien kehittämisen näkökulmasta. Esimerkkien kautta etsimme vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin:

  • Tunnuksen vanhentaminen E-lomakkeessa
  • Lomakkeen tietojen siirto ja ylläpitäjän vaihtaminen
  • Lokitettavat tiedot ja niiden hyödyntäminen
  • Tiedonsaantipyynnön edellyttämät toimenpiteet
  • Tietojen lopullinen tuhoaminen suunnitelman mukaisesti
  • Monitoroinnin laajentaminen ja kytkeytyminen keskitettyihin seurantajärjestelmiin

Kouluttaja

Klaus Nylamo vastaa Eduix Oy:n maksu- ja asiointipalveluista. Hän on työskennellyt E-lomakkeen kehittämisen parissa yli kymmenen vuoden ajan sekä asiakkaan että toimittajan näkökulmasta.

Toteutus

Koulutus pidetään Eduixin tiloissa Tampereella osoitteessa Finlaysoninkuja 19. Koulutuspäivän hinta sisältää aamu- ja iltapäiväkahvit. Koulutusluokassa ei ole tietokoneita, joten oman kannettavan tietokoneen mukaan ottaminen on suositeltavaa.

Koulutus on mahdollista järjestää myös Helsingissä.